onsdag 15 juli 2009

Gör din egen glimmermist

Det är ju så populärt med glimmermist nu, och jag tänkte visa er hur ni enkelt gör er egen :)Till att börja med behöver vi en "Mini Mister" (eller en annan sprayflaska) och en distress refill.

Fyll sprayflaskan med vatten och tillsätt ca 4-5 droppar av distress refillen, vilken färg du nu vill ha :)Skaka om flaskan ordentligt och du har en egen spray i en färg du gillar. På dessa bilder har jag använt mig av Tattered rose.

Om man inte vill ha glitter effekt i sin spray är det klart att börja leka nu ;) Du kan använda sprayen till att färga in blommor, stenciler, spraya direkt på pappret, skapa mönster med hjälp av utstansade formet eller använda dem med masks.

Här har jag stansat ut en enkel cirkel :

Som jag på ena bilden sprayat över, och på den andra använde jag pappret jag stansat cirklen ur som en stencil.Om man vill ha glimmer effekten (som blir så läckert!) så kan man använda en burk med Perfect Pearl i valfri färg. Jag har använt mig av vit Perfect Pearl här, då jag  bara ville ha en skimrande effekt, och ingen direkt färg. Blanda i en knivsudd med Perfect Pearl i din Mini Mister, skaka om och sprayen är klar att använda :) Här kan man ju variera sig i det oändliga, med olika färger på Perfect Pearls, eller blanda i några droppar med Distress färg i vattnet.

Lek loss och ha kul! :)

(Förresten, om ni tycker detta är lika roligt som jag gör och skaffar flera mini mister..så rekommenderar jag varmt detta stället till dem:

Det finns i butiken, men är inte upplagt på webben än. Om ni vill beställa ett är det bara att skicka ett mail till info@stampelstudion.se )

Kramar

Zanya

2 kommentarer:

Annelie sa...

Det hät lät jättekul, ska definitivt testas. Tack för tipset!

pysselninjangittan sa...

Visst är det kul att testa sig fram. synd bara tycker mini mistern inte sprayar så fina strålar. ett annat tips med perfect pearl är att man kan ta lite i vanlig clear embossing så får man ett nytt spännande pulver :-)