måndag 21 december 2009

Ett trappstegskort


Idag ska jag bjuda på ett julkort med annorlunda vikning.... eller ja, den är ju ganska vanlig runt om i bloggarna just nu! Jag har använt det söta pappret från Ladybugs and Friends, så användbart på alla sätt. Texterna har jag skrivit ut på datorn, skurit till och sedan distressat dem något. Motiven är urklippta ur mönsterpappret, och monterat på varsitt trappsteg. På det främsta trappsteget har jag klippt ut bården i pappret med en mönstersax, jag ville spara bården, men det var något för hög för att få plats. Det var lite pilligt att klippa intill kanten på pepparkakshuset med mönstersaxen, men med stort mått tålamod, och lika stort mått försiktighet, gick det till slut.


Jag fastnade verkligen för denna vikningen, det är så kul att se djupet i det färdiga kortet.Sedan går det ju att variera sig i oändlighet genom alla olika dekorationer man kan sätta på, stämpelmotiv och annat. Det är ganska enkelt att få till detta:
Börja med ett cardstock som är 10.5" x 5". Biga det sedan vid 1.25", 2.5", 4.25", 6", 8.25". Vik det sedan som ett dragspel, 1.25"-biten är framsidan på kortet, så där vill du ha en topp-vikning. Sen är det färdigt att dekoreras!!

(Versen jag skrivit i kortet har jag hittat på någon citatsida på nätet - googlade på julcitat. Det står: Glöm aldrig att om inte julen finns i Ditt hjärta, så kommer Du inte att finna det under granen.")

Lycka till!!

Materiallista:
Mönsterpapper Ladybug and friends - Ginger Joy
Vitt cardstock
Övrigt: Gammalt, återanvänt albumblad till utskrifterna, mönstersax scallop, distresser

4 kommentarer:

Mich sa...

Vilket underbart kort detta är !!! Fantastiskt !!

Nina sa...

Perfekt vers!

Anonym sa...

Superfint Linda! VIlket snyggt och användbart papper. God Jul!

Linapyssel sa...

Såååå fint kort Linda!! Du är en stjärna!!!!
Kram Linapyssel