måndag 9 november 2009

Gooood jul!

Måndag, dags för ett nytt DT-alster att inspirera med, denna gång med ett helt nytt material. Det var helt underbara mönsterpapper i det nya paketet, jag satt länge och bara beundrade dem, innan jag ens vågade börja skära. Fördelen med DT är ju helt klart alla papper man får sig tilldelat, som man ofta kanske inte själv skulle ha valt ut. Papper som ändå är så enormt vackra, och som man kan göra så mycket fint med, men som annars inte skulle åka ner i varukorgen. Varför är man så inrutad? Nej, vi borde utmana oss själva varje gång vi ska skapa något nytt!! Det har jag gjort här, ett försök att skapa en stilren LO, men jag kunde ju inte låta bli att scrapa och distressa kanterna!


Basen är en röd cardstock, som enbart har fått lite vit doodling på sig. Sen har jag (ja, gubben hjälpte till en stund med) rivit av det övre lagret på kartongen jag fick mitt härliga DT-paket med, så att jag kom åt wellpappen innanför. Den är riven och distressad så klart! Valde att ha en lång wellpapp-matta under de olika mönstermattorna, fast satt med häftklammer, sedan tre olika mönsterpapper med vita mattor, och det vackra bandet knyter ihop allting. Sedan mitt foto ovanpå det, som har både vit cardstock, grön punchinella och ett lager wellpapp som matta, även det ihopmonterat med häftklammer. Eftersom LO:n skulle vara så enkel som möjligt, så det är inte många dekorationer på denna. Två söta stämplar, och vad är ett alster utan blommor, så säg?! Titeln är skriven med ett ark självhäftande gummi och alfabetet "Sophisticate", utstansat i cuttlebugen.

Jag valde att skriva lite journaling om fotot med den vita pennan direkt på cardstocket, för hand. Även om man - som jag - inte tycker om sin egen handstil, så berättar den en hel del om personen bakom arbetet. Den är ju en del av mig, som gärna ska bevaras till kommande generationer. Hur kul vore det om allt var skrivet på datorn, med färdiga alfabet osv? Nej, våra barn och barnbarn vill faktiskt se vår handstil här och där också, hur ful den nu än kan vara! Den är ju så personlig.

Materiallista:
Röd och vit (slät) cardstock
Mönsterpapper Vivi Gade Design - Copenhagen
Grön punchinella
Stämpel Lilly & Billy på polkagris från PinkCatStudio (finns inte i webshopen ännu)
Stämpel Lilly & Billy Merry christmas från PinkCatStudio (finns inte i webshopen ännu)
Band julgranar från Reprint
Vita pappersblommor
Vit thickers
Övrigt: wellpapp från karton, alfabet Sophisticate, vit penna, häftklamrar

Utmana er själva till att göra något som ni inte brukar göra, och skriv gärna lite mera för hand på era alster! Ha en superbra vecka!!

Kram ScrapLinda