måndag 2 november 2009

Spillbits-inspiration

Dessa julpapper är ju bara för härliga!! Jag kan inte slita mig ifrån dem. Nu har jag scrappat så mycket med dem, att det bara var små spillbitar kvar i mappen, men det går ju att skapa av små bitar också!


Jag har gjort två stycken tags-kort, det blåa är lite större än det bruna. Jag har inte utgått från några särskilda mått, utan bara vikt den cardstock jag hade kvar, och sen utgått från det. Så detta blåa tag-kortet är ungefär 15 x 9 cm när det är stängt. Formen har jag skurit till själv, och den lilla fliken som stänger kortet är utskuren med en 50-öring som mall. Jag har distressat både cardstock och mönsterpappret. Sen har jag monterat ihop de underbara körsbärsblommorna med några blad och lite pärlfloss. Jag har målat Angie B:s vackra julstämpel med mina Tombow-pennor, det var så himla roligt att måla granen de bär på blå, för att matcha pappret- Jag ahr en röd körsbärsblomma i blomgruppen, och den röda färgen har jag fångat upp i den lilla nallens halsduk och i de hjärtformade bradsen som jag fäst på tagens övre del, men även på den öppningsbara delen. Om man ska göra en tag, och inte har något passande band, då kan man göra som jag gjort här! Jag har bara skurit remsor av vit, slät cardstock, distressat remsorna, och sedan krullat dem lite olika över en blompinne. Lite pärlfloss, och så har jag häftat fast alltsammans med häftapparat och blå klammer.


När man öppnar tagen, finns det gott om plats för en julhälsning.


Det bruna tag-kortet är ca 14 x 8 cm, jag har skurit till formen på fri hand, och fliken på samma sätt som på den blåa tagen. Litebrunt band är fasthäftat med mässingsfärgade klammer längst ner på tagen, som bas för blommorna. Här har jag tagit de vackra reprint-blommorna, lagt dem i min embossingfolder script, som jag först distressat med brushed corduroy, och sen kört blommorna genom den. Då har de fått torrembossing och distress i samma veva! Sen har jag monterat ihop flera stycken tillsammans med små bruna brads. Har även dekorerat hörnen på den öppningsbara delen med dessa söta små brads. Ängeln i mitten har fått en extra utklippt ängel monterad med 3D-kuddar på, sen ett lager med Glossy Accent över det.


Inuti tagen finns gott om plats för hälsningen, och alla kanter är clearembossade, vilket ger en lite frostig yta

Dessa tag-kort är väldigt enkla att göra, och går fort att slänga ihop. Bra att sticka ner i en blomgrupp, hänga på en vinflaska, eller sticka ner i godispåsen - passar till alla små gåvor! Hoppas ni har inspirerats till att ta fram alla spillbitar, och skapa snabba supersnygga tag-kort nu! (Så klart går det lika bra att lägga dem i ett kuvert och skicka som vanliga julkort också!)

Materiallista blå tag:
Blå och vit (slät) cardstock
Inkido Gran, blå
Bears with tree - omonterad stämpel från Angie B
Pärlfloss turkos
Brads små röda hjärtan
Vit och röd körsbärsblomma
Gröna blad
Övrigt: häftklammer, distress ink brushed corduroy, tombowpennor

Materiallista brun tag:
Brun cardstock
Inkido ruta brun
Inkido turkos ängel
Prickigt organzaband brunt
Små runda brads
Reprint blandade bruna blommor
3D-lack Glossy accent
Övrigt: häftklammer, distress in brushed corduroy, embossingfolder PK script

Ha en supertrevlig vecka!! Kram ScrapLinda

Inga kommentarer: