onsdag 18 november 2009

Tutorial på Inkido julpåse

För ett tag sedan gjorde jag en liten gåvopåse med Inkidos underbara papper, nu tänkte jag ge er beskrivningen på den! Detta är ingalunda min egen idé, jag hittade den hos Splitcoasters men här kommer den alltså i svensk version. Jag har inte kopierat bilderna från Splitcoasters, utan jag har tagit nya, egna bilder och översatt texten. Några små förändringar finns nog i texten, jag har gjort några tillägg här och dragit bort lite där, men idéen är densamma. Det blev en hel del bilder i detta inläget, men jag ville förklara så noggrant som möjligt.

Tutorial gåvopåse


1. Skär till ett cardstock med måtten 8 1/2" x 11". Lägg det horisontellt framför dig eller i skärmaskinen, och biga vid 2", 5", 7" och 10".

2. Vänd pappret och biga vid 2" och 7".


3. Nu ska alla flikar utom locket klippas bort från överdelen av påsen, den delen som är 2" bred, se bild. Klipp även bort lite ur den smala fliken bredvid locket, men enbart här! Klipp bort den lilla biten som blir kvar av fliken, nedanför bigningen. Klipp sedan upp i alla biglinjer i botten, se bild.


4. Använd en punch eller mönstersax till att göra en mönsterkant på locket.

5. Använd ett bigben eller liknande, och dra över alla vikningar, så att de är riktigt skarpa.


6. Montera dubbelhäftande tejp på den smala fliken på långsidan, och längst ut i kanten på motsvarande flik, och montera ihop.


7. Montera dubbelhäftande tejp på de två små bottenbitarna, och vik in dem. Montera fast den bakre fliken ovanpå. Montera sedan dubbelhäftande tejp längst ut på sista fliken, och tryck fast.


8. Kläm ihop boxen i överkant, så att ett veck bildas i sidorna. Montera på mönsterpapper på framsida, baksida och lock, något mindre än själva påsen. Jag har valt att skrapa kanterna och distressa dem också, för att få en sliten, gammaldags känsla.


9. Puncha hål i locket - men se till att hålen hamnar fritt från påsens intryckta sidor! Håll ner locket, och markera var hålen ska vara i själva påsen, och puncha dem. Har du en stark punch, eller starka nypor, kan du göra hålen i ett steg i stället.

10. Fyll påsen med din gåva, trä ett band genom hålen, dra ihop påsen och knyt en rosett. Dekorera!


Så här blev min påse denna gången.

Hoppas ni förstår min beskrivning, och att ni blir sugna att göra många påsar nu! Lämna gärna en kommentar här om du bloggar din påse, så kommer jag och kikar på den!! Ha det gott!!

Kram ScrapLinda

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Vilken fin julpåse, tusen tack för beskrivningen! Måste prova att göra en ikväll. Påsen blev verkligen supersnygg!