måndag 16 november 2009

Julklapps-set med Vivi Gade Design


Idag bjuder jag på ett helt set klart att ge bort i julklapp, allesammans med de vackra papprena från Vivi Gade Designs serie Copenhagen.


Först ut är julkortet, med färdig kortstomme och baksidan på ett av de vackra papprena. En presentförpackning är inbakad i kortet, fylld med underbara pappersrosor, lite grand som ett shakarkort, fast som man kan ha användning för. Lilla Lilly med en söt bjällra i handen, på den handstansade pappersspetsen. Jag har satt henne på 3D-kuddar och klippt bort den polkagrisklubba hon egentligen håller i handen. Sen har jag sytt fast - med vanlig sytråd - bjällran i pappret, och monterat Lilly precis lagom över bjällrans fästning. Sen lade jag glitterlim på de vita delarna på henne, vilket man nog ska göra efter att motivet fått ordentligt med torktid på sig! En liten blomgrupp, med en ofantligt vacker stor, röd ros (där jag så klart har fnurrat till ståltråden, med en blompinne) och en vit körsbärsblomma, på ett grönt blad, tillsammans med underbara polkagrishälsningen från Lilly & Billy. Högst upp i hörnen på kortet har jag också försökt mig på att använda pearl maker, och det måste jag helt klart öva på. Ändå gjorde jag som jag läst någonstans, jag gjorde pärlorna på ett teflonunderlag, och lyfte sedan över dem när de torkat. På så vis kunde jag välja bort de misslyckade pärlorna, men det krävs nog mycket övning för att få till bra och runda pärlor.


En liten söt handväska, som enkelt kan fyllas med allehanda pysselgrejer, eller varför inte lite godis eller lotter? Väskan stängs med självhäftande kardborre som jag hittade längst ner i min sylåda, den döljs sen av den vackra silvergllittrade snöstj'rnebradsen. Basen är vit cardstock, monterat samma mönsterpapper här som på kortet för att de ska passa ihop, och sedan en blomma så klart! En vit körsbärsblomma monterad på lite röd punchinella. Handtaget som bara är utskuret av cardstocket, är monterat med små vita pappersblommor och röda hjärtbrads.

Ni kan nu hitta mallen för nedladdning inne i min blogg!


Till sist ett altrat blockljus. När jag använde lite av kartongen på förra veckans LO blev det en bit över. Den har jag här rivet en liten bit av, och lindat runt ljuset. Den hölls fast med ett underbart snöflingeband, och fler av de vackra flingbradsen. Inget alster är ju komplett utan åtminstone en blomma, därav även en blomma här! Ur ett av de underbara VGD-papprena klippte jag ut denna söta flicka, clearembossade hela bilden, och monterade det på en utstansad scallop oval. Runt den yttersta kanten lade jag sedan glitterlim, men det syns inte så väl på fotot.

Materiallista:

Kortstomme altarskåp
Mönsterpapper Vivi Gade Design - Copenhagen
Vit, slät cardstock
Presentförpackning
Punchinella röd
Stor, röd ros
Vit körsbärsblomma
Brad snöflingor
Brads hjärtan
Vita pappersblommor
Grönt blad
Band blå snöstjärnor
Liten bjällra
Stämpel Lilly & Billy Itty Bitty Christmas från PinkCatStudio
Övrigt: wellpapp från kartong, pearl maker chrystal, nestabilities scallop oval small

Hoppas ni tyckte om mitt lille presentkit, plocka nu fram alla fina blockljus och gör julklappar för fulla muggar!! Shakerkort/presentförpackning gör man enkelt genom att köpa dem från Stämpelstudion, eller genom att spara på plastförpackningarna när man köper pysselgrejer. Glöm inte heller att skapa efter skissen Tessalonika lade ut förra veckan, så att ni kan vara med i vår tävling!!

Kram ScrapLinda

3 kommentarer:

Tessalonikas sa...

Vilka underbara saker du skapat!! Vill ha mallen på väskan;)
Kramilikram....

Linapyssel sa...

Håller fullständigt med Tessalonikas....ohhhh vad fina saker du skapat jisses alltså.Om det skulle kunna gå för sig så önskar jag mig mall på den söta lilla väskan eller tips om vart man kan köpa den!
htpp://linapyssel.blogspot.com

Anonym sa...

Ja, snälla lägg ut mall på denna underbara väska.