onsdag 28 oktober 2009

Distressruta ála Mill@n

I min ansökan som DT till Stämpelstudion gjorde jag en tutorial på distressruta, en teknik som jag bara älskar att jobba med och nästan använder hela tiden numera. . . vi får se om det går över! Ovan ser ni först det färdiga resultatet, alla stämplar kommer från Inkido och finns i webshoppen.

Jag börjar med att stämpla (distressfärg Peeled paint) den centrala delen på rutan och embossade med ett glittrande transparent pulver. Man embossar för att fixera motivet så att det inte smetar när man duttar på bakgrundsfärg senare.

Jag river bitar från ett block med en självhäftande kant (post-it)och fäster i en lagom stor ruta, just denna blev ca 10x10 cm. (som ni ser kan man återanvända dem)

Sedan stämplar jag några snöflingor som jag vill skall vara fortsatt vita med embossingdyna samt klart embossingpulver.

’Dutta’ på med distressfärger efter tycke och smak, de jag har använt här heter Weathered wood, Old paper och Shabby shutters.

När jag är nöjd med bakgrundsfärgen lägger jag till fler snöflingor med färgen Weathered wood. Här penslar jag även på perfect pearl över motivet för att få en riktigt fint skimrande effekt.

Jag stämplar rakt över alltihop med den härliga 'Nu tändas' textstämpeln (distressfärg Shabby shutters). Sist fixerar jag perfect pearl med en lätt dimma från mini mister.

Här har jag tagit bort maskningslapparna och rivit kanterna ganska nära motivet.

Jag gjorde en extra detalj som stämplades (Peeled paint) och färgades in (Weathered wood) med distress dynor och sedan lackades med två lager UTEE.

Hoppas att ni som inte redan provat tekniken fått lite inspiration nu. Varationsmöjligheterna är oändliga och det blir inte alltid som man tänkt sig från början men det är riktigt kul att se resultatet växa fram. Lycka till!

1 kommentar:

Linafina sa...

Så fint det blev Millan!
Jag blir nyfiken på att prova!
//linapyssel