måndag 19 oktober 2009

Julaftons-LO och kylskåpsmagnet

Så var det måndag igen, och min tur att inspirera med lite mer julalster. Även denna gången har det blivit två alster, en julig LO och en söt magnet att sätta på kylskåpet eller anslagstavlan.


LO:n har jag byggt upp med röd cardstock, turkos stjärna, brun ruta och ängel turkos. Dessa har jag sandpapprat och rivit kanterna på, sedan distressat alla kanter. Jag har använt små brads både att fästa ängel-pappret med, men även som dekoration på fotot. Bundit ihop en liten bukett av minikallor, som jag sedan rullat brun ruta runt, och lite pärlfloss. Stort blad, och underbart läckra bruna rosor. Fotot är mattat med vit, slät cardstock och brun cardstock, sedan fäst med distanskuddar för att få lite djup i LO:n. I det övre vänstra hörnet har jag fäst den underbara guldiga lacen med brads, och sedan stansat ut titeln "första julen" med mitt eget alfabet Sophisticate i cuttlebugen. Även använt det alfabetet nedanför fotot, där jag stansat ut årtalet "2008" med söta krumelurer runt, också från alfabetet.


Sedan blev det en liten magnet med, av samma vackra papper. Stansat ut med nestabilities scallop oval i brun cardstock och i ängel-pappret. Distressat kanterna även här. Knutit lite pärlfloss runt, och fäst ängeln med distanskuddar. Tre små brads i ena hörnet som dekoration, och bundit ännu en liten bukett med minikallor, som jag sedan bara stuckit innanför flossen. Förstärkt med en liten limklick bakom blommorna, för att buketten inte ska ramla på sniskan. Här har jag stansat med QK Rollerskate i bugen. Sedan strippade jag magneten från ett block man fick på affären om man köpte x antal mjukost på tub, klippte till en lagom bit och fäste bakom cardstocken. Så söt att sätta på kylskåpet till jul!

Materiallista:
Inkido papper ängel
Inkido papper ruta brun
Bruna stora brads
Vit & röd minikalla, gröna blad
Övrigt: alfabet QK Sophisticate, QK Rollerskate, nestabilities scallop oval


Hoppas ni tycker om dessa juliga alster, det är i alla fall en stor glädje att få jobba med dessa vackra papper. Lämna gärna en kommentar innan du springer vidare, då skulle jag bli jätteglad!

1 kommentar:

Gurkiss Scrappande sa...

Super snyggt, verkligen :)

Kram Gurkiss