måndag 5 oktober 2009

LO "Is-tur" och en tag

Så kommer då mitt första DT-inlägg, och först ut av oss nya DT's med!! Oj, vad nervöst att vara först ut så, fast himla kul så klart. Nu är det jag som ska blogga på måndagarna hädanefter, och förhoppningsvis blir nästkommande måndagsinlägg lite tidigare på dagen. Idag har jag varit utan internet+telefon+radio+TV halva dagen! Sen hade jag kurs på eftermiddagen, så därför kommer detta inlägget väldigt sent, jag ber om ursäkt för det.

Jag blev så glad när DT-paketet kom förra veckan, började pyssla nästan med en gång. Hade inte en klar idé först vad det skulle bli, det var julpapper jag fått, och jag har inte många julkort framkallade. Men så kom jag på att jag hade ett kort som jag fått förstorat, som inte hade julmotiv men dock var taget på juldagen. Så det kortet fick det bli!


Jag har använt Inkidos julpapper Gran Blå som stomme när jag byggt upp min LO. Kortet har jag slipat med sandpapper i kanterna för att få det lite slitet, sedan använt vit, ostrukturerad cardstock som matta under fotot. Ett vitt sidenband med vita prickar och en brad fick agera fotohörn. I det vänstra hörnet har jag byggt upp en liten blomgrupp med en liten vit kalla, vit körsbärsblomma och en vit julros. Några små blad, och lite turkos pärlfloss. Nedanför fotot har jag häftat fast metall lace i guldfärg med vanlig häftklammer, och så den sööööta stämpeln Bears w/Tree från Angi B. Först färglade jag den gröna granen, men tyckte det inte riktigt passade med de blå granarna på pappret. Så då färglade jag en blå gran, och så tyckte jag det kunde vara skoj att montera på dem båda. Den gröna granen är monterad med häftkuddar, så att den ligger lite ovanför den andra. Ovanför fotot ser man en blå tag med underbart, vitt prickigt sidenband kika upp. Jag skar till en liten ficka och monterade bakom fotot som tagen är nedstucken i. När man drar upp den, och öppnar den, ser den ut så här:


Tagen har jag gjort så här: Som grund har jag den blå tag som var med i paketet, sedan har jag gjort en extra lång tag till i det vita pappret, vikt den på mitten. Den yttre halvan av den vita tagen är sedan klädd med Flinga Blå, också från Inkido. Men för att göra tagen lite roligare, tog jag fram en scallop mönstersax och klippte till överdelen. Tog sedan en håltång och gjorde små hål i varje scallop. Den klistrades sedan fast på den vita tagens överdel, men bara en bit, för att man ska kunna sticka in den nedre delen av tagen under scallop-kanten. På den övre bilden kan man precis skönja scallop-kanten, om man kikar noga - klicka på bilderna för att få dem större. På den nedre bilden är tagen öppen, där har jag skrivit min journaling.
LO:n fick titeln "Is-turen", som är skrivet med blå utstansade bokstäver i cuttlebugen. Detta första DT-alster var mycket roligt att göra, och gick faktiskt ganska fort att göra också.

När väl LO:n var färdig, kunde jag inte sluta pyssla, så det blev en tag av bara farten.


Jag har utgått från en ljusgul tag, clear-embossat med Clearstamp Flower från Imaginisce, och sedan färgat in den med Distress-dynorna Tea Dye, Vintage Photo, stämplat med Clearstamp Flower och till sist färgat in kanterna med Walnut Stain. Monterade sedan lite metall lace med hjälp av häftapparaten - blev helt förälskad i denna lacen!! - skrynklade och distressade en riven bit papper av Ruta Brun från Inkido, och fäste med några små brads. Reprints blommor i bruna nyanser monterade jag ihop två stycken med en stor brad och ett blad, drog med embossingdynan över blombladens ytterkanter och doppade dem i clear embossingpulver. Värmde upp bradsen med embossingfönen, och doppade även den i embossingpulvret, och värmde igen. Sedan vek jag en banderoll av en remsa vitt, ostrukturerat cardstock och färgade in den med samma distressdynor som jag färgade tagen med. Klippte spetsar i ändarna, och rullade dem över en smal blompinne, för att få lite mer 3D-känsla över den. Jag monterade också små bitar av häftkuddar i vikningarna för att de skulle stå upp från tagen lite, vilket ger mer 3D-känsla över banderollen. Tillägg: Jag har lämnat banderollen tom, för att man ska kunna montera passande text när den ska ges bort!

Oj, vilket långt inlägg detta blev!! Hoppas att ni orkade läsa allt, och framför allt hoppas jag att ni tycker om det jag gjort. Jag blev själv nöjd, och har redan börjat fundera på nästa veckas alster. Ska bli så kul att se de andra två DT-tjejernas alster senare i veckan, så glöm inte att kika in och se vad de hittat på!

4 kommentarer:

Nina sa...

Jag, som sett dessa alster live, kan bara säga att de var ännu finare i verkligheten! Bra jobbat och GRATTIS till att ha gjort din första DT-dag hos Stämpelstudion!

Britt-Marie sa...

Åh så fin LO och tag!!! Gillar dem massor! Jag blev glad över din utförliga beskrivning om hur du har jobbat fram dina konstverk!

zαnуα ♥ sa...

Helt underbara alster, och så bra skrivet om hur du jobbar!! :D
*kram*

Zanya

Anonym sa...

Vilken underbar LO och tags du har gjort! Tack för de detaljerade beskrivningarna! Skall prova göra någon fin tag som du beskriver.
/Maria