måndag 22 februari 2010

Grande Finale!!

Idag ska jag bjuda på många, härliga alster!! Varför? Jo därför att vi i DT-teamet gör våra sista inlägg denna veckan! En härlig DT-period har nu kommit till sitt slut, det har blivit många kort, LO:s och altrade alster, och tävlingar med underbara bidrag. Det har varit en underbar resa, jag har lärt mig en hel del. Tack för en rolig tid som DT hos Stämpelstudion.
(Ber om ursäkt för sent inlägg, stora pojken har magsjuka idag, och kräver lite empati emellanåt.)

Men innan jag sätter punkt, så ska jag visa en kavalkad av alster för er idag. Ja, så kommer jag ju tillbaka med något litet intressant inlägg på onsdag med, förstås! (Och så klart bloggar jag tävlingsbidrag och vinnare nästa måndag med!) Så håll i hatten, för här kommer massor av inspiration, och massor av bilder!!

Först ut kommer en söt liten LO, i formatet 6"x6". Har sett i en del bloggar att man haft små minigalgar som man hängt LO:n i. Såna har jag varit sugen på länge, men tänkt att man måste kunna göra dom själv?! Sagt och gjort, lite najtråd införskaffades, sen var det bara att bocka, böja och skapa!


Skar ett akvarellpapper i 6"x6" och ruggade kanterna med edge scrapern. Clearembossade med bubbelplast, och distressade med Tea dye, Vintage photo och Walnut stain. Fotot (dotterns lilla hand i makens stora...) slipade jag lite i kanterna med vanligt sandpapper, skar till brun cardstock bara några millimeter större. Sen skar jag till guldig kartong, och både det bruna och det guldiga slipades med sandpappret. Sen skar jag till en bit slät cardstock, körde den genom paper crimpern, och distressade lite runt kanterna. Under det sitter en bit wellpapp, målat med vit akrylfärg, slipat och sen distressat. Knöt en gammal återvunnen spets på sniskan runt kortet och gjorde en vanlig knut. Monterade en stor bit spets, även den gammal och återanvänd, på akvarellpappret, och sen på med fotot. Skapade ett härligt rött roshörn med de stora rosorna och utstansade gröna blad. Lite guldglitter på rosorna. Stämplade den söta babyn från Alota och färglade den i sepiatoner, monterad på 3D-kuddar passar den perfekt i det övre vänstra hörnet. Babyns och dockans hårrosetter fick också lite guldglitter på sig. På galgen fäste jag ihop två labels med naj-tråden emellan, och små guldiga hjärtbrads, skrev journalingen för hand direkt på. Monterade sen hela LO:n på ännu en vit, slipad bit wellpapp. Tog två av de underbara stora rosorna och vred de runt galgens övre del, och knöt sen en rosett med gammal spets under.

Härnäst kommer ett alster som man kan göra lite till vilket tillfälle som helst. Jag skaanvända den som en bildfolder, men man kan ju även använda den som en scrapbörs, eller vad som helst.


Stommen gjorde jag i starkt rosa cardstock, mattade med det underbara Spring Burst-pappret. Skar till en gördel i cardstock, embossade Scrapmagasinets Spets-stämpel i vitt. Skar till en liten hälla som jag fäste med gulsiga hjärtbrads, och mattade med mönsterpappret. Stämplade Inkidos Ros på akvarellpapper och färglade med tombowpennor. I mitten har jag lagt glitterlim Frosted Lace, och runt om Rock Candy. Några utstansade grenar fick hänga med, och monterade sen alltsammans på gördeln.


Skar till bälgarna av vit cardstock, punchade ut rundlar av mönsterpappret som jag satte som flikar upptill. Nu är det enkelt att bläddra mig igenom mina favoritbilder! Man kan ha foton, stämpade bilder, stickers ja allt möjligt uppsorterat här i.

Nästa alster är min nya favorit - en lappgömma! Så enkel att göra, men så tacksam att ge bort. Den är fin att se på och samtidigt fyller den en funktion. Hur ofta letar man inte efter en papperslapp för att man ska skriva ner ett telefonnummer, ett snabbt meddelande eller bara ett litet kom-ihåg till sig själv?! Denna gömman är också lätt att ändra måtten på efter hur stora lappar man vill ha. Här har jag skurit till vanligt skrivarpapper i storleken 7,5x7,5 cm att fylla gömman med.


Själva gömman är gjord i det kraftiga pappret Celebrate och grön cardstock. Lade guldig punchinella på locket, och en utklippt rundel med Grattis-stämpeln, embossad med Peeled paint och clearpulver. Några utstansade blad sitter instuckna under stämpeln.


Gjorde en enkel pennhållare av mönsterpappret, lät insidan vara enkel och stilren. Detta är en superbra present till männen, enkel, stilren, snygg och praktisk.

Åh vad jag älskar muffins!! Här kommer ett muffinskort gjort med Gurkiss mall, men jag har modifierat det lite. Klippte ut fler gräddiga "moln" och fäste ovanpå muffinsen, så att den blev lite mer utstående. Lade sen Glitter Stickles Frosted Lace runt kanterna. Klippte till ett körsbär i akvarellpapper, tryckte den mot VersaMark-dynan, och embossade med glittrigt rött pulver. Skar en gren av brun cardstock, som jag monterade genom att skära en liten skåra i körsbäret. Pappret från Li'l Davis Designs skar jag sen ut dubbelt så att jag kunde limma ihop det till en ficka, körde det genom min paper crimper. Runt kanterna satte jag små, självhäftande halvpärlor från KaiserKraft. Stämplade med Inkidos Grattis-stämpel i VersaMark och embossade med skimrande rosa pulver, klippte ut och distressade kanten med Tattered Rose. Monterade dit två mini-minirosor med blad, och krullade skaften.


Själva grädden på muffinsen kan man dra ut ur formen, och då finns gott om plats att skriva sin hälsning - den är nämligen dubbelvikt.


Till sist bjuder jag på en söt liten ask som är enkel att vika ihop. Jag har använt Inkidos ros att clearstämpla med, sen distressat med Worn lipstick runt kanterna. Det söta satinbandet med hjärtan på håller ihop asken. När jag knöt rosetten lät jag en återvunnen kulkedja följa med, på den har jag monterat små berlocker! Det är Inkidos Grattis-stämpel och Ros som jag stämplat på krympplast, färglagt med vanliga blyertsfärgpennor (som jag "lånat" ur sonens ritlåda) och sen värmt på så att de krympt ihop. De blev ju jättesöta!


Materiallista:

Vitt, rosa, rosa metallic, guld cardstock
Mönsterpapper 3 bugsinarug - Spring Burst
Mönsterpapper Li'l Davis Designs - Hootenanny - Argyle
Mönsterpapper Basic Grey - Periphery - Petit
Mönsterpapper Karen Foster - Celebrate
Ljusrosa sidenband m rosa hjärtan
Liten ljusrosa ros
Mellan röd ros
Stämpel Baby up and away balloon - Alota
Stämpel Nyponros - Inkido
Stämpel Grattis Rund - Inkido
Stämpel Spets 2 - Scrapmagasinet
Rosa halvpärlor - KaiserKraft
Övrigt: krympplast, distressdynor, VersaMark & embossingpulver, naj-tråd, akvarellpapper 200g fin gräng, gammal spets ur egen gömma, återanvänd kulkedja, div stansar.

Hoppas nu att ni fann massor med inspiration till månadstävlingen!!! Om ni skyndar er på, så hinner ni fortfarande vara med, läs mer HÄR! Jag vill ha massor, massor och åter massor med bidrag i mailen!! Fyll min mailbox vet ja, proppa den full med era underbara härliga alter-alster! Frågor? Bara släng iväg ett mail (linda.horn @ bredband.net - ta bara bort mellanslagen bredvid snabel-a:et), så svarar jag så fort jag kan, oftast inom 5-10 minuter dagtid.

2 kommentarer:

Linapyssel sa...

Verlkigen härliga alster Linda och vilken kavalkad sen.....!!! Du inspirerar massor och gör såååå fina saker!! Önskar dig lycka till med vad jag kan tänka mig massa nya uppdrag! Det har varit jätte kul att följa dig och dina kompisar här hos Stämpelstudion och nu ska det bli kul att se vad det blir för nya som inspirerar här!! Kramar lina

NHL sa...

Jättefina saker! Var har du köpt najtråd?