måndag 18 januari 2010

"Det är Din dag idag!"

**Edit: Oooops!! Såg just att jag skrivit fel årtal på lilltjejens dop! Det ska ju så klart vara 2008. Nu får jag fundera ut hur jag ska ändra det på journalingen, utan att förlora den söta glittriga flourishen.**

Ja mitt inlägg idag kommer sent, har ni väntat länge? Förlåt.... men jag har haft världens...

Men nu så... nu har jag nog kommit loss... för här kommer mitt alster idag. Ja, bara ett alster idag, jag laddar istället upp för kommande inspirerande inlägg! Som ersättning får ni många bilder på dagens alster, flera närbilder och ingående beskrivningar på hur jag jobbat. Håll till godo!

Jag startade med ett vanligt vitt cardstock, ruggade kanterna med min edge scraper. Pappret gick sönder på några ställen, men vad gör det? Ser ju bara mer använt och slitet ut, och det var ju den stilen jag ville ha här. Såg till att det gick sönder lite extra mycket på ett ställe, där snörningen är. Distressade kanterna med Worn Lipstick (överallt har jag använt samma distressdyna). Drog fram lite bubbelplast ur gömmorna här hemma, klippte slarvigt runt kanterna så det passade till cardstocket. Sedan drog jag med distressdynan över bubbelplasten, lite lättare i kanterna och kraftigare tryck i mitten. Lade min bubbelplast-stämpel över pappret och tryckte till. Stämplade runt lite grand med den söta hjärtstämpeln från Inkido, gjorde flera tryck med stämpeln innan jag hade på mer färg för mer effekt. Klart, ett eget mönsterpapper! Sedan rev jag det underbara pappret "Blushed Devotion" från KaiserCraft i remsor och distressade de rivna kanterna. Lät den bruna sidan vara framsida på första mattan. Sedan rev jag andra mattan och distressade den, här är den rosa sidan framsida istället. Fotot slipade jag i kanterna med hjälp av vanligt sandpapper, distressade kanterna och rullade dom sedan över en tunn blompinne. Allt monterat med söta små guldiga hjärtbrads. Journalingen skrev jag ut från datorn, skar itu, ruggade kanterna och distressade - så klart! Skapade sen en skylt med den fina textstämpeln från Indido, och lät den få bli titeln på LO:n, en underbar blomgrupp och gjorde snörningen.

Om vi börjar med snörningen, så förstärkte jag pappret på baksidan med två lager spillbitar albumblad. Eftersom jag använt ståltråd (underbar, lila, tunn ståltråd) är det lätt att pappret annars skulle gå sönder när jag "snörde" ihop revan. Trädde inte i sista hålen, istället krullade jag till tråden med hjälp av blompinnen.

Jag har också lekt lite med den underbara Glitter Giggles Rub-ons från Imaginisce. I vänstra hörnet ovanför fotot gnuggade jag på en glittrande prinsesstiara...

... sedan lät jag ett litet stjärnspö sitta i handen på lilla Leia. Tyckte dessa passade så bra till henne denna dag, för hon är verkligen vår lilla prinsessa, speciellt denna dagen.

Nu till skylten... Äntligen har jag vågat mig på att testa UTEE! Här har jag smält UTEE i fyra omgångar, innan jag pressade ner textstämpeln i "geggan", denna gången använde jag en Brilliance DewDrop-dyna - Pearlescente orchid, fick inte distressfärgen att fästa tillräckligt bra för att det skulle synas i UTEE:n. Sen klippte jag ut runt embossingen, jag ville inte ha en fyrkantig skylt. Här syns också den underbara roshörnan. Läckra rosa mellanrosor, distressade och monterade tillsammans med blad jag stansat ut. Har använt QK stans Fastener, både stor och mellan, monterat så här blir de perfekta blad.

Slänger med en närbild på journalingen med, skrev ut den med hjälp av mitt layoutprogram på datorn. Fonten heter JaneAusten och går att ladda ner från nätet gratis.

Hoppas nu att ni blev riktigt inspirerade att skapa hjärtligt romantiskt med en sliten, lite ruffig stil! Ha en trevlig vecka!

Kram ScrapLinda
Pssst: Ni glömmer väl inte vår tävling? Klart ni ska vara med, än finns det tid!