måndag 25 januari 2010

Stämpla med det du har till hands...

Ja, idag ville jag ha lite grabbiga grunge-stämplar, men jag har ju inga? Vad gör man då? Jo, man går till sonens lego-låda, och lånar några gummidäck! Min LO idag har faktiskt ingen titel, kände för att göra en ganska ren LO idag. Jag hade heller ingen plan när jag började för en timme sen, utan körde på som det föll sig bara....

Utgick från ett blått cardstock. Rev det härligt grabbiga pappret Transportations Tractor & Trucks från TCP Studio, distressade kanterna med Black Soot, satte några tumavtryck på pappret, och sydde fast fotomattorna på symaskin. Fotomattorna har jag gjort med grön och röd cardstock, denna gången scrappar jag för en gångs skull ett vanligt, framkallat foto men jag har skurit ner det en hel del. Överst i mönsterpappret vek jag ner hörnet, och sydde fast det med hjälp av en knapp. De andra knapparna - som kommer från min egen sygömma - limmade jag fast efter att jag sytt på fotomattorna. Monterade alltsammans med dubbelhäftande tejp på cardstocket, körde sen med hjulen i distressdynan och sedan rakt över hela LO:n. Ett större hjul och ett mindre hjul fick agera grunge-stämplar här denna gång. Nu gäller det bara att rengöra dom ordentligt, så inte sonen märker att jag lånat dom!

Så klart har jag ännu ett alster att visa idag, det verkar som förgjort att bara göra ett! Men det hör också till ovanligheterna att jag bara scrappar på ett projekt samtidigt, antagligen därför ni alltid får stå ut med två alster. Jag har sett en del teljuskort runt om på nätet den senaste tiden, så jag var tvungen att testa jag med. Jag utgick från ett beige cardstock och det mumsiga Sugar sugar Buttercream från KaiserKraft. Sidenbandet som håller ljusen på plats, och som återkommer i tag och som deco på tändsticksasken är från mina egna gömmor. Ja, ljusen med så klart. Små bruna och vita pappersblommor arrangerade nere i hörnet under tändsticksasken, med guldiga hjärtbrads och utstansade fasteners som blad.

Skar till en tag av cardstocket, och monterade på en matta av skisspapper, doodlade med penna och monterade på en underbar swirls jag stansat ut. Jag ville att man skulle kunna ta av tändsticksasken, därför monterade jag en bit övningskörningsskylt mellan papperslagren på baksidan, och en lika stor bit på kortet. Skylten är tillräckligt stark för att hålla kvar asken på kortet när man ger bort det, men det går lätt att lyfta av den sen. Asken är dekorerad med cardstock och mönsterpappret i mattor, sedan ett lager Crackle Paint - Picket fence. Älskar att jobba med Crackle Paint, har man bråttom - som jag hade idag - så kan man med fördel torka färgen med embossingfönen. Sen lade jag på lite guldig punchinella, drog ihop en blomma av lite tyll från min sylåda, och monterade på en mumsig liten muffin på toppen. Muffinsen har jag klippt ut ur mönsterpappret och embossat tre gånger med UTEE, det blir ett härligt blankt och lite skimrande resultat, som kameran tyvärr inte plockar upp. Avslutade med att knyta en liten rosett och limmade på.

Materiallista:
Mönsterpapper TCP Studio - Transportations Tractor & Trucks
Cardstock blå, grön, röd
Mönsterpapper KaiserCraft - Sugar Sugar Buttercream
Punchinella guld
Övrigt: utstansade dekorationer, Crackle Paint, band, knappar, distress Black Soot

Det var vad jag hade att bjuda på idag, hoppas att det kunde inspirera er en del. Fortfarande finns ju tid att delta i vår tävling med, kika här för att läsa mer.

Trevlig vecka! Kram Scraplinda

Inga kommentarer: