måndag 11 januari 2010

Tårtbit och födelsedagskort


Ska du på kalas? Ta med dig en tårtbit att bjuda på! Så klart behöver du ett kort också. Idag bjuder jag på en lågkalori-tårtbit som är enkel att göra, och håller sig mycket längre än vanliga tårtor - jag vågar faktiskt säga att den kommer att hålla sig bättre än jubilaren! ;-) Kortet är ett "sliding window card" (kan tänka mig att det finns flera namn på detta kort), även det med lågkaloribakelser på!

Tårtbiten är gjord efter en mall jag hittat på internet, är du intresserad av mallen kan du kika in i min blogg lite senare idag. Den är enkel att göra, och så enkel att dekorera.En fyllning av vaniljkräm och fruktbitar, med en sträng av chokladgrädde. Ovanpå tårtbiten är det chokladgrädde med cream-igt "strössel", "marsipanros" och strösselhjärta. På kanten är det vaniljgrädde och chokladgrädde spritsat, samt en underbar chokladros. Visst ser den läcker ut?!


~ ~ ~ ~
Lågkaloriförklaring: Jag har använt det härliga mönsterpappret från KaiserCraft, brun cardstock som jag stansat med MS-stans, en mellanros monterad på utstansad och stämplad blomma, gröna blad och två vita pappersblommor. Alltsammans har blivit distressat med Frayed Burlap. Längst fram satte jag en guldig hjärtbrad. På kanten har jag stansat med MS-stansen i vit cardstock, lagt i flera lager, och brun cardstock. Rosen är gjord av en stansad och stämplad blomma (har maskat det snirkliga hjärtat på textstämpeln), vit pappersblomma, rosen är gjort med olika bruna pappersblommor, sen två gröna kvistar under det.
~ ~ ~ ~


På kortet har vi en härlig bakelse med fluffig grädde på ett krispigt chokladflarn, med smarriga marsipanblommor runt om. Sedan underbar silverkristyr upptill på kortet.

~ ~ ~ ~
Lågkaloriförklaring: Kortet är gjort i brun cardstock, och samma mönsterpapper som på tårtbiten. En bit brun cardstock körde jag genom min paper crimper, sedan har jag monterat en stansad muffin ovanpå med 3D-kuddar. Små vita pappersblommor på stansade kvistar är monterade undertill.
~ ~ ~ ~

Drar man sen i tumgreppet upptill, så reser sig muffinsen, och hälsningen syns. "Det är din dag idag" är stämplad med distressdyna och clearembossad. Upptill på slidern har jag monterat ännu en muffins, dekorerad med 3D-lack och lite glitter. Upptill på kortet har jag använt Imaginisce Glitter Giggles rub-ons, helt underbart glittriga!
Materiallista:
Vit präglad & opräglad cardstock, brun cardstock
Mönsterpapper KaiserCraft "Cafe Culture Macchiato" & "Sugar Sugar Chocolate Drops"
Stämpel Inkido "Det är Din dag idag!"
Rub-ons Imaginisce Glitter Giggles
Ros mellan ljusrosa
Vita pappersblommor m pistill
Bruna pappersblommor, olika nyanser
Brads guld-hjärta
Övrigt: Utstansade blommor, blad, kvistar, muffinsx2. Martha Stewart Doily Lace-stans, Paper Crimper.

Hoppas du tyckte om mina läckerheter!! Lämna gärna några ord innan du går, och du glömmer väl inte vår tävling?

Kram ScrapLinda

Inga kommentarer: